Kartoffelpizza med røget kylling og rosmarin

Print

Det er nu hyggeligt med hjemmelavet pizza!
Her får du et bud på en lækker kartoffelpizza med skiver af vores lækre røgede udbenede overlår. Alle vores røgvarer og pølser er produceret hos Rønhaveslagteren i Sønderborg – et besøg værd hvis du skulle komme på de kanter.

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Ingredienser 2 pizzaer

2 stk. Røgede udbenede Hopballe overlår
2 stk Bagekartofler
4 spsk. Mascarpone
Parmesan, revet
4 kviste Rosmarin, fintsnittet
2 spsk. Olivenolie
Salt & Peber

Pizzadej

2 dl. Lunkent vand
300 g. Tippo 00 mel
1 tsk. Salt
15 g Gær
1 spsk. Olivenolie

Tilberedning

  1. Skær bagekartoflerne tyndt ud med et mandolinjern og læg dem i iskoldt vand og derefter på køl, indtil de skal på pizzaen. Hæld vandet fra kartoflerne inden de skal på pizzaen.
  2. Opløs gæren i lunkent vand.
  3. Tilsæt mel, olie og salt.
  4. Ælt dejen i en røremaskine, til den er smidig og slipper skålens kanter.
  5. Lad dejen hæve i 20 minutter.
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  7. Del derefter dejen til to kugler, drys lidt mel på dem og “spænd” dem op. Lad
    kuglerne hæve lunt og tildækket en halv time. Tænd ovnen på 275 grader over/under
    varme.
  8. Nu er pizzadejen klar til at blive formet som pizzaer.
  9. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på et meldrysset bord. Start med at lave en fordybning på midten af pizzadejen og mas dejen flad fra midten og ud.
  10. Smør 2 spsk. mascarpone på hver pizzabund. Fyld med kartoffelskiver, tynde skiver røget
    kylling, revet parmesan og hakket rosmarin blandet med olivenolie. Krydr med salt og peber.
  11. Bag pizzaen i ovnen ved 275 grader i 8-10 minutter. Hvis du har en pizzasten, er den god at bruge som underlag i ovnen.