Kylling saltimbocca fra Hopballe

Print

Kylling saltimbocca fra Hopballe

Du har måske smagt Saltimbocca – og forbinder det med en  herlig italiensk ret med kalvekød.

Her får du en opskrift på kylling saltimbocca.
Kombinationen af salvie, kylling og parmaskinke er uovertruffen! Ida fra Nordish som har kreeret opskriften for os, har valgt at servere en enkel rucola salat til.

Ingredienser 2 personer

2 stk. Hopballe kyllingebryst 180-220 g
12 stk. Salvieblade
6 skiver Parmaskinke
2 fed Hvidløg, i skiver
1/2 dl. Mel
1,5 dl. Hvidvin
2 spsk. Smør
2 spsk. Olivenolie

Tilbehør

1 pakke Rucola
12 stk. Parmesanflager
1,5 spsk. God olivenolie
0,5 spsk. God Balsamico
Salt og peber
Lidt godt brød

Tilberedning

  1. Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer, til de er 1 cm i tykkelse.
  2.  Del hvert kyllingebryst i 2 stykker. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber
  3. Læg tre salvieblade på hvert kyllingebryst. Læg 1,5 stykke parmaskinke ovenpå
    salviebladene og kyllingebrystet. Fæstn parmaskinken og salviebladet til kødet vha. en tandstik.
  4. Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder
    parmaskinke, i melblandingen.
  5. Varm en pande med smør og olie.
  6. Steg først kyllingebrystet på siden med parmaskinke i 1-2 minutter (til skinken er sprød) og steg den derefter videre i ca. 5 minutter på den anden side. Tilsæt hvidløg og lad det sautere med.
  7. Tilsæt derefter 1,5 dl hvidvin og lad det koge ind et par minutter sammen med kyllingen.
  8. Skyl rucolaen og dræn vandet fra salaten i en salatslynge.
  9. Anret salaten på en tallerken. Hæld lidt god olivenolie og balsamico på salaten. Krydr med
    salt og peber.
  10. Fordel parmesanflager på salaten.
  11. Servér kylling saltimbocca med rucolasalaten og et godt stykke brød.