Kyllingekebab med fivespice og røget paprika

Print

Super lækkert mørt kød i kombination med fintsnittet kål, hummus og fladbrød – det er bare lækkerier!

Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

 

Ingredienser til 4 personer

Kyllingekebab

3-4 stk. Udbenede hele Hopballe lår
2 tsk. Fivespice
2 tsk. Røget paprika
3 stk. Hvidløg, fintrevet
Salt

Chilipasta

1 spsk. Olivenolie
1 dåse Tomatpure
1 fed Hvidløg, revet
1 tsk. Chiliflager
Salt

Salat

1/4 Rødkål eller spidskål, fintsnittet
1 bundt Persille, finthakket
2 Skalotteløg, fintsnittet
2 spsk. Olivenolie
1/2 spsk. Citronsaft
Salt og peber

Tilberedning

  1. Marinér kyllingekødet med fivespice, røget paprika, fintrevet hvidløg og salt. Sæt kyllingekødet på køl i min. 30 minutter.
  2. Brun kødet af på en pande i lidt olie, i ca. 5 minutter.
  3.  Sæt panden i ovnen og steg kødet færdig i ca. 40 minutter ved 190 grader. Kødet er
    færdigt, når det rammer 75 grader i kernetemperatur.
  4. Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres ud.
  5.  Chilipaste: Varm olivenolie, tomatpuré, chiliflager og revet hvidløg op i en gryde i ca. 5
    minutter. Smag til med salt.
  6. Vend fintsnittet rødkål, persille og skalotteløg sammen med olivenolie og citronsaft. Smag
    til med salt og peber.
  7. Varm fladbrødene på en tør pande.
  8. Anret fladbrødet på en tallerken. Smør hummus og chilipaste på fladbrødet. Anret salat på toppen af fladbrødet sammen med kylling, der er udskåret i skiver. Rul fladbrødet rundt om fyldet og spis det som en rulle.
VELBEKOMME