Kyllingekebab med fivespice og røget paprika
Print
Super lækkert mørt kød i kombination med fintsnittet kål, hummus og fladbrød – det er bare lækkerier!
Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser til 4 personer
Kyllingekebab
3-4 stk. | Udbenede hele Hopballe lår |
2 tsk. | Fivespice |
2 tsk. | Røget paprika |
3 stk. | Hvidløg, fintrevet |
Salt |
Chilipasta
1 spsk. | Olivenolie |
1 dåse | Tomatpure |
1 fed | Hvidløg, revet |
1 tsk. | Chiliflager |
Salt |
Salat
1/4 | Rødkål eller spidskål, fintsnittet |
1 bundt | Persille, finthakket |
2 | Skalotteløg, fintsnittet |
2 spsk. | Olivenolie |
1/2 spsk. | Citronsaft |
Salt og peber |
Tilberedning
- Marinér kyllingekødet med fivespice, røget paprika, fintrevet hvidløg og salt. Sæt kyllingekødet på køl i min. 30 minutter.
- Brun kødet af på en pande i lidt olie, i ca. 5 minutter.
- Sæt panden i ovnen og steg kødet færdig i ca. 40 minutter ved 190 grader. Kødet er
færdigt, når det rammer 75 grader i kernetemperatur. - Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres ud.
- Chilipaste: Varm olivenolie, tomatpuré, chiliflager og revet hvidløg op i en gryde i ca. 5
minutter. Smag til med salt. - Vend fintsnittet rødkål, persille og skalotteløg sammen med olivenolie og citronsaft. Smag
til med salt og peber. - Varm fladbrødene på en tør pande.
- Anret fladbrødet på en tallerken. Smør hummus og chilipaste på fladbrødet. Anret salat på toppen af fladbrødet sammen med kylling, der er udskåret i skiver. Rul fladbrødet rundt om fyldet og spis det som en rulle.
VELBEKOMME