Kyllingelevermousse med løgmarmelade

Print

Kyllingelever er populær som aldrig før! Det er en sund spise med et højt indhold af A og B vitamin. Tilberedt på den rette måde er det super lækkert og smagfuldt.

Her får du endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

 

 

Ingredienser 6 personer

250 g Kyllingelever
150 g Blødt smør
3 spsk. Portvin
1 Kvist frisk rosmarin
1 fed Hvidløg - skåret i halve
Salt & Peber
1 tsk. Smør - til stegning

Løgmarmelade

400 g Rødløg
1 spsk. olie
0,4 dl. Mørk balsamico
2 tsk. Sukker
1-2 Laurbærblade
2 Kviste frisk timian
Salt & Peber

Tilberedning

  1. Start med levermoussen: Steg de afdryppede kyllingelever i brunet smør i ca. 1,5-2 min. på hver side sammen med de 2 halve fed hvidløg og en rosmarinkvist. Krydr med salt og peber. Leveren skal stadig være lyserød indeni. Læg dem på en tallerken og tag hvidløg og rosmarin fra og lad leveren køle af nogle minutter. Blend herefter lever sammen med portvin og det bløde smør, og smag til med salt og peber. Husk det skal krydres godt med salt og peber, da det skal spises afkølet. Kom levermoussen i en beholder og sæt det på køl.
  2. Løgmarmelade: Skær rødløgene i halve og derefter i tynde skiver. Svits rødløgene i olie i en lille gryde, og når det er faldet lidt sammen, tilsættes balsamico og sukker samt salt og peber. Læg låg på, og lad det simre ved lav varme i ca. ½ time, indtil det er “marmelade agtig”. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra sukker, afhængig af hvor syrlig balsamicoen er. Køl løgmarmeladen af. Den kan holde sig på køl i ca. 2 uger. 
  3. Når kyllingelevermoussen er fast stivnet efter 2-3 timer, kan det spises på tyndt ristet brød med løgmarmelade. Kyllingelevermoussen kan evt. anrettes som “små æg”, hvor det scoopes op med en varm teske til små æg.