Larb Gai salat
Print
Larb Gai er en lækker, saftig og spicy salat fra det Nordøstlige Thailand.
Her får du vores og Ida´s bud på denne lækre salat.
Har du ikke prøvet den før, så giv dig selv muligheden – du vil ikke fortryde.
Velbekomme!
Ingredienser 4 personer
500 g. | Hakket Hopballe kylling |
Salt | |
6 fed | Hvidløg, finthakkede |
1 bundt | Forårsløg, hakket |
1 lille | Chili, finthakket (mængde efter smag) |
2,5 spsk. | Fiskesauce |
2-3 stk. | Lime, saften heraf |
3 cm. | Ingefær, revet |
1,5 spsk. | Olivenolie |
1 bundt | Koriander, hakket |
2 kviste | Mynte, finthakket |
1 knsp. | Sukker |
2 spsk. | Jasminris, rå |
3 stk. | Hjertesalat, delt i blade |
1-2 | Avocado, skåret i skiver |
Tilberedning
- Steg hakket kyllingekød på en varm pande i lidt olie, indtil det er gennemstegt. Det tager 4-5 minutter. Findel kødet mens det steger og krydr med salt. Tag kødet af panden og sæt det til side på en tallerken.
- Steg finthakket hvidløg, chili og revet ingefær på en pande i lidt olie, indtil det er klart. Sluk for varmen og tilsæt hakkede forårsløg. Bland det sammen med kødet.
- Tilsæt koriander, mynte, sukker, fiskesauce og limesaft.
- Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 2 spsk. rå ris og rist dem indtil de er gyldne i overfladen.
- Kom de ristede ris i en morter, og mal det til en grov mel. Tilsæt rismelet i kødblandingen sammen med 1,5 spsk. olivenolie og rør det sammen.
- Anret kødet på blade af hjertesalat og pynt med frisk koriander og en skive avocado på hver hjertesalat blad.