Nachosfad med pulled chicken
Print
Nachos er nu lækkert! Indrømmet! Og tilsat pulled chicken, ja så blir det ikke bedre.
Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.
Ingredienser til 4 personer
Pulled mexi chicken
2 stk. | Hopballe kyllingebryst 300g+ |
1 dl. | Olie |
1/2 dl. | Ketchup |
2 fed | Hvidløg, presset |
3 spsk. | Æblecidereddike |
2 spsk. | Brun farin |
5 dråber | Tabascosauce |
1 spsk. | Oregano |
1 spsk. | Paprika, stødt |
1 spsk. | Koriander, stødt |
1 spsk. | Spidskommen, stødt |
1 tsk. | Salt |
Tomatsalsa
4 store | Tomater, i små tern |
1/2 | Lime, saften herfra |
1 fed | Hvidløg, presset |
1 | Rødløg, finthakket |
1 håndfuld | Koriander, finthakket |
Salt og peber |
Derudover
2 poser | Nachos |
Jalapenos | |
1 | Avocado, let most med en gaffel |
1 pose | Cheddarost, revet (150g) |
1/2 | Frisk chili, finthakket |
Evt. | Cremefraiche |
Tilberedning
Pulled mexi chicken
- Bland alle ingredienser til marinaden og placer kyllingen på et stykke sølvpapir. Hæld marinaden over og luk sølvpapiret omkring. Lad det trække et par timer i køleskabet.
- Bag kyllingen i ovnen ved 150 grader almindelig ovn i 15 minutter og skru derefter ned til 110 grader, og lad den stå i ovnen i 3 timer. Tag kyllingen ud, og brug 2 gafler til at trække den fra hinanden.
Tomatsalsa
- Bland alle ingredienser i en skål, og smag til med salt og peber.
Nachosfad
- Fordel nachos og cheddarost i et ildfast fad. Bland kyllingen heri og top med jalapenos.
- Bag i ovnen ved 180 grader varm luft i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet.
- Fordel tomatsalsa og most avocado i fadet, og pynt med frisk chiæi og koriander.