Nachosfad med pulled chicken

Print

Nachos er nu lækkert! Indrømmet! Og tilsat pulled chicken, ja så blir det ikke bedre.

 

Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.

 

Ingredienser til 4 personer

Pulled mexi chicken

2 stk. Hopballe kyllingebryst 300g+
1 dl. Olie
1/2 dl. Ketchup
2 fed Hvidløg, presset
3 spsk. Æblecidereddike
2 spsk. Brun farin
5 dråber Tabascosauce
1 spsk. Oregano
1 spsk. Paprika, stødt
1 spsk. Koriander, stødt
1 spsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Salt

Tomatsalsa

4 store Tomater, i små tern
1/2 Lime, saften herfra
1 fed Hvidløg, presset
1 Rødløg, finthakket
1 håndfuld Koriander, finthakket
Salt og peber

Derudover

2 poser Nachos
Jalapenos
1 Avocado, let most med en gaffel
1 pose Cheddarost, revet (150g)
1/2 Frisk chili, finthakket
Evt. Cremefraiche

Tilberedning

Pulled mexi chicken

  1. Bland alle ingredienser til marinaden og placer kyllingen på et stykke sølvpapir. Hæld marinaden over og luk sølvpapiret omkring. Lad det trække et par timer i køleskabet.
  2. Bag kyllingen i ovnen ved 150 grader almindelig ovn i 15 minutter og skru derefter ned til 110 grader, og lad den stå i ovnen i 3 timer. Tag kyllingen ud, og brug 2 gafler til at trække den fra hinanden.

Tomatsalsa

  1. Bland alle ingredienser i en skål, og smag til med salt og peber.

Nachosfad

  1. Fordel nachos og cheddarost i et ildfast fad. Bland kyllingen heri og top med jalapenos.
  2. Bag i ovnen ved 180 grader varm luft i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet.
  3. Fordel tomatsalsa og most avocado i fadet, og pynt med frisk chiæi og koriander.