Peberfrugt garneret Hopballe lår
Hele lår fra en Hopballe kylling er kødfulde, saftige og et af de mest populære udskæringer.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen. En lækker og nem ret fyldt med lækker smag krydderurter, peberfrugt og hvidløg.
Ingredienser til 4 personer
4 stk. | Hopballe hele lår |
2 stk. | Peberfrugt, finthakket |
1 håndfuld | Frisk persille, finthakket |
1 håndfuld | Frisk basilikum, finthakket |
2 fed | Hvidløg, presset |
Olivenolie | |
Salt & peber |
Ovnbagte tomater
500 g | Blommetomater, i halve |
100 g | Kalamata oliven |
2 fed | Hvidløg, presset |
1 håndfuld | Frisk basilikum, finthakket |
1/2 spsk | Frisk chili, finthakket |
Olivenolie | |
Salt & peber |
Pestokartofler
1 kg | Små kartofter, kogte |
1 håndfuld | Frisk persille |
1 håndfuld | Frisk basilikum |
60 g | Pinjekerner, ristet |
30 g | Mandler, ristede |
70 g | Frisk parmesan, revet |
4 fed | Hvidløg, presset |
1/2 | Citron, saft heraf |
Olivenolie | |
Salt & peber |
Tilberedning
Ovnbagte tomater
- Halvér tomaterne og kom dem i et ildfast fad sammen med oliven.
- Drys med hvidløg, chili, basilikum og persille og krydder med salt og peber.
- Overhæld med lidt olivenolie og bag i ovnen ved 150 grader varm luft i ca. 1 time.
Kyllingelår
- Snit peberfrugt fint eller brug en minihakker. Kom det i en skål sammen med persille, basilikum og hvidløg.
- Dup kyllingelårene tør og pensl med olie. Placer dem i et fad og fordel peberfrugtblandingen derpå.
- Krydder med salt og peber og steg i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 45-50 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
Pestokartofler
- Kog kartoflerne og lad dem køle af imens du laver pestoen.
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend. Hold lidt igen med olien, og se hen ad vejen hvilken konsistens du ønsker. Smag til med salt og peber.
- Lige inden servering blander du resten af pestoen med kartoflerne.