Salat med Hopballe kylling og sesam vinaigrette

Print

Salat når det er allerbedst!

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Salaten er fyldt med lækkerier! Sprødstegte udbenede hele lår, pomelo, avocado… Alle de lækre ting i én og samme salat.

Ingredienser 2-3 personer

2 Udbenede hele Hopballe lår
2 fed Hvidløg, revet
1/2 spsk. Ingefær. revet
1 spsk. Olie
Salt og peber

Salat

1/2 stk. Rød spidskål
1/2 stk. Pomelo, skrællet
1 stk. Moden avocado
PYNT: Friskhakket chili og koriander

Sesam vinaigrette

2 spsk. Kikkoman soya
2 spsk. Olivenolie
1/2 spsk. Honning
3 spsk. Sesamfrø. ristede
1/2 fed Hvidløg, finthakket
1 Økologisk lime, skal og saft heraf
1,5 tsk. Ingefær, revet
Frisk chili, mængde efter smag

Tilberedning

Kylling

  1. Vend udbenede hele lår sammen med revet hvidløg, revet ingefær og 1 spsk.
    olie. Krydr med salt og peber.
  2. Sæt kyllingen på køl i 30 minutter.
  3. Steg kyllingen i et fad i ovnen med skindsiden op. 180-200 grader i 35-40 minutter. Lad herefter kyllingen hvile i 10 minutter.

Sesam vinaigrette

  1. Mort ristede sesamfrø i en morter. Pisk soya, olivenolie og honning
    sammen med ristede sesamfrø, hvidløg, limesaft, limeskal og revet ingefær. Smag
    vinaigretten til med finthakket chili efter smag.

Salaten

  1. Skyl og snit spidskål fint og fordel pomelo og avocado skiver udover salaten.
  2. Skær kyllingen ud i tynde skiver.
  3. Anret kyllingen på salaten og hæld vinaigretten udover salaten.
  4. Pynt med korianderblade og skiver af frisk chili. Krydr salat med lidt flagesalt.