Salat med røget Hopballe kylling
Print
Super lækker salat, her med røget udbenet overlår. Kan også sagtens laves med vores røgede Hopballe bryst eller hvis du har en rest fra en hel røget kylling.
Her får du endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 2 personer
2 stk. | Udbenet røget Hopballe overlår |
2 håndfulde | Revet rødbede |
2 håndfulde | Revet gulerod |
1 håndfuld | Koriander |
1 håndfuld | Skyllet spinat |
1 | Avocado |
3 spsk. | Solsikkekerner |
Olivenolie til stegning |
Vinaigrette
1/2 | Citron (saften heraf) |
3,5 spsk. | Olivenolie |
1 tsk. | Honning |
Salt & Peber |
Tilberedning
- Sæt 2 røget overlår i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Bland olivenolie, citronsaft, honning, salt og peber sammen til en vinaigrette.
- Bland de revne rødbeder og gulerødder, frisk koriander og spinat sammen i en skål. Vend blandingen med vinaigrette og krydr med salt og peber. Anret det på 2 tallerkener.
- Skær kyllingen ud i skiver og anret det på salaten. Del avocadoen i to. og skær den i skiver og fordel på salaten.
- Rist solsikkekerner i et par minutter i lidt olivenolie, indtil de bliver gyldne. Krydr med salt. Drys det på salaten og servér.