Siciliansk Caponata med Hopballe overlår

Print

Lækker italiensk ret med masser af grønsager og naturligvis vores lækre møre overlår.

En fantastisk kombination – vi siger det bare!

Igen en herlig opskrift fra søde Ida fra Nordish.

Ingredienser 4 personer

4 stk. Hopballe overlår
3-4 spsk. Olivenolie
1 Fennikel
1 stor Aubergine
1 stor Squash
1 Løg
3 fed Hvidløg
0,5 dl. Vand
1 spsk. Rødvinseddike
250 g. Cherrytomater
2 spsk. Tomatpure
2 kviste Timian, blade heraf
En håndfuld Rosiner
En håndfuld Pinjekerner, ristede

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask og snit fennikel, aubergine og squash i grove stykker.
  3. Snit hvidløg og løg fint.
  4. Svits fennikel, aubergine og squashstykker i en dyb pande med rigelig olivenolie, indtil det får en flot farve. Krydr med salt og peber. Grøntsagerne bliver stegt færdige i ovnen.
  5. Tilsæt derefter løg og hvidløg og lad det stege med et par minutter.
  6. Derefter tilsættes tomatpuré og timianblade, som sauteres med i 2-3 minutter.
  7. Tilsæt derefter vand og lidt rødvinseddike. Rør omhyggeligt rundt i panden.
  8. Anret kyllingeoverlår øverst på panden og krydr med salt og peber. Hæld lidt olivenolie på
    toppen af skindet.
  9. Sæt panden i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
  10. Anret med ristede pinjekerner og rosiner.
  11. Servér med brød eller ovnkartofler.

    TIP! Hvis grøntsagerne bliver for syrlige, kan der med fordel tilsættes 1 knsp. sukker til
    grøntsagerne.