Spaghetti med Hopballe kyllingebryst, aubergine, små tomater og oliven
Print
Spaghetti med Hopballe kyllingebryst, aubergine, små tomater og oliven
Det dufter lidt af Italien…
Spaghetti med hjemmelavet tomatsauce, det er lækkerier. Her serveret med saftig kyllingebryst fra Hopballe Mølle – så blir det ikke meget bedre.
Ingredienser 4 personer
1-2 stk. | Hopballe kyllingebryst 300g+ |
1 | Aubergine, skåret i små tern |
500 g | Små cherrytomater |
1/2 dåse | Flåede tomater |
4 fed | Hvidløg, finthakket |
3 kviste | Timian |
1 | Løg, finthakket |
3 spsk. | Olivenolie |
10 | Grønne oliven, udstenede |
1 knsp. | Chiliflager |
1,5 dl. | Hønsebouillon |
Salt og peber | |
0,5 dl. | Parmesan, revet |
400 g | Spaghetti |
Pynt | Basilikumblade |
Tilberedning
Tomatsauce
- Steg auberginetern i en dyb pande, i 3 spsk. olivenolie ved høj varme, indtil de får en flot
brun farve. - Tilsæt finthakkede hvidløg og løg i, indtil de bliver bløde. De må ikke tage farve.
- Hak oliven og tilsæt dem i panden med løg og 1 knsp. chiliflager. Lad dem stege med i
panden ved lav varme i et par minutter. - Tilsæt cherrytomater, flåede tomater og kylllingebouillon i panden. Krydr med salt og
peber. - Lad tomatsaucen simre under låg i ca. 25-30 minutter sammen med timiankviste.
- Rør i tomatsaucen undervejs og mas saften ud fra nogle af de hele cherrytomater med en grydeske. Imens steges kyllingebrystet på panden.
Kyllingebryst
- Steg kyllingebrystet på panden med skindsiden nedad i 2 spsk. olivenolie. Vend dem om,
når skindet er sprødt og gyldent. Det tager 3-4 minutter. - Krydr med salt og peber, mens de er varme. De må gerne vendes et par gange
undervejs, og skal stege ca. 20 min. i alt. - Lad kyllingebrysterne hvile i 3 minutter på en tallerken.
- Skær derefter kyllingebrystet ud i skiver.
- Tilsæt dernæst fintsnittede løg og skru ned for varmen. Lad løgene blive helt bløde. Det ca. 4-5 minutter.
Kog spaghetti al dente i saltet vand og vend det sammen med tomatsovsen og revet parmesan.
Pynt retten med basilikumblade og servér.