Stegt kyllingebryst med blanquette sauce, nye kartofler og asparges
Print
Lækker forårsret – let og lækker!
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
I denne opskrift har vi brugt vores bryst filet på 180-220 g.
Ingredienser 2 personer
2 | Brystfilet 180-220 g. |
2 spsk. | Olivenolie |
1 spsk. | Smør |
Salt & peber |
Sauce Blanquette
1/2 | Æg |
1/2 | Æggeblomme |
1/2 spsk. | Creme fraiche |
1 dl. | Hønsefond |
100 g | Smør |
Et par dråber | Citronsaft |
Salt & Peber | |
1 tsk. | Kørvel, hakket |
1 tsk. | Purløg, finthakket |
Tilbehør
3 | Asparges |
200 g | Nye kartofler |
Pynt: | Kørvel & syltede skalotteløg |
Syltede Skalotteløg
3 store | Skalotteløg |
1 dl. | Lys lagereddike |
1 dl. | Vand |
1 dl. | Sukker |
6 stk. | Peberkorn |
1/2 tsk. | Salt |
Tilberedning
Sauce Blanquette
- Blend æg, æggeblomme og cremefraiche i en blender.
- Varm i to forskellige gryder, hønsefond og smør (til det er smeltet).
- Tilsæt først hønsefond i en tynd stråle i saucen og dernæst smeltet smør. Blend indtil
saucen bliver lækker cremet. - Rør finthakket purløg og kørvel i saucen.
- Smag saucen til med et par dråber citronsaft, salt og peber.
Kylling & Kartofler
- Rens kartoflerne og kog dem i 10 minutter i saltet vand og lad dem derefter hvile i 10
minutter i det kogende vand. Hæld derefter vandet fra kartoflerne. - Skær bunden af asparges og skræl dem med en tyndskræller.
- Steg kyllingebrysterne på panden med skindsiden nedad i 2 spsk. olivenolie. Vend dem om, når skindet er sprødt og gyldent.
- Krydr med salt og peber, mens de er varme. De må gerne vendes et par gange undervejs,
og skal stege ca. 15 min. i alt. Tilsæt 1 spsk. smør de sidste 5 minutter af stegetiden. - Lad kyllingebrysterne hvile i 3 minutter på en tallerken.
- Anret kyllingebryst på tallerkenen, kartofler, tynde aflange skiver asparges og sauce. Top
med syltede skalotteløg og frisk kørvel.
Syltede skalotteløg
- Kog lagereddike, vand og sukker op i en gryde. Tilsæt peberkorn og lidt salt.
- Del skalotteløgene i kvarte (på den lange side) og del lagene fra hinanden.
- Læg dem i den varme kogelage og sluk derefter for blusset.
- Løgene hældes på skoldede glas og opbevares på køl.