Thai inspirerede kyllingevinger fra Hopballe
Kyllingevinger er en overset spise! Her får du et rigtigt lækkert bud på hvordan du tilbereder vingerne.
Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.
Ingredienser til 4 personer
1,2 kg | Hopballe vinger |
3 cm. | Frisk ingefær, skrællet og revet |
2 fed | Hvidløg, presset |
3 spsk | Peanutbutter |
3 spsk | Sesamolie |
3 spsk | Soyasauce |
1/2 spsk | Østerssauce |
2 tsk | Brun farin |
1/2 | lime, saften herfra |
Frisk chili, finthakket | |
1 dl | Sesamfrø |
Asiatisk Kålsalat
1/4 | Rød spidskål, finthakket |
1/4 | Grøn spidskål, finthakket |
2 | Gulerødder, i fine stave |
2 | Forårsløg, i skiver |
1/2 | Mango, i skiver |
1 håndfuld | Frisk koriander |
1 håndfuld | Peanuts, grofthakket |
1/2 | Lime, til pynt |
Sesamfrø, til pynt |
Spicy tahin-dressing
1/2 tsk | Rød karry pasta |
1/2 | lime, saften heraf |
1,5 spsk | Tahin |
1 spsk | Soya sauce |
2 tsk | Honning |
2 spsk | Vand |
Tilberedning
Thai inspirerede vinger
- Kom alle ingredienser, undtaget kylling og sesamfrø, i en stor skål, og bland det godt sammen.
- Dup vingerne tørre med køkkenrulle og kom dem i skålen med marinaden. Bland det godt sammen, og lad kyllingen trække i køleskabet tildækket i ca. 4 timer (gerne mere).
- Fordel vingerne i en bradepande med bagepapir, og drys med sesamfrø på begge sider.
- Steg i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter, eller til vingerne er gennemstegte.
Asiatisk kålsalat
- Snit alle ingredienser og kom dem i en stor skål. Bland rundt.
Spicy tahin dressing
- Bland alle ingredienser, undtagen vand, sammen i en skål. Tilsæt vand, alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.