Thai inspirerede udbenede Hopballe underlår
Print
Det bliver nok aldrig helt som i Thailand… Men lækkert og smagfuldt kan det sagtens blive, specielt når du kræser for dine råvarer. Lårkød fra Hopballekyllingen ér bare bare mørt og lækkert.
Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.
Ingredienser til 4 personer
8 stk. | Udbenede Hopballe underlår |
Marinade
2 fed | Hvidløg, presset |
4 spsk. | Honning |
4 spsk. | Soyasauce |
2 spsk. | Østerssauce |
1 | Lime, saften herfra |
2 håndfulde | Friske krydderurter |
Salt og peber |
Hvidløgsris
1 spsk. | Smør |
Olivenolie | |
2 fed | Hvidløg, presset |
3 dl. | Jasminris |
5 dl. | Vand |
Salt | |
1 håndfuld | koriander og mynte, finthakket |
Stegt Pak choi
2 stk. | Pak choi |
1 spsk. | Olivenolie |
Salt | |
Limesaft |
Derudover
1/2 | Spidskål, fintsnittet |
Radisespirer | |
Soyasauce | |
Sorte sesamfrø |
Tilberedning
Marinade
- Kom honning, soyasauce, østerssauce, lime og hvidløg i en gryde, og giv det et kort opkog. Hæld det i en skål sammen med kyllingen og lad trække et par timer på køl.
- Fyld dine udbende underlår med frisk koriander og mynte og placer dem i et ildfast fad. Hæld også marinaden i fadet og krydder kødet med salt og peber.
- Steg i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn eller til kyllingen er gennemstegt. Brug evt. grillfunktion de sidste minutter for at få dem fine brune i farven.
Hvidløgsris
- Smelt smør i en gryde med lidt olie.
- Sautér hvidløg og tilsæt derefter lidt vand, ris og salt. Bring i kog og skru derefter ned for varmen og lade det småkoge under låg i ca. 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det hvile under låg i ca. 10 minutter.
- Afslut med at blande finthakket koriander og mynte i.
Stegt Pak choi
- Rengør dine pak choi og skær dem over på langs.
- Varm en pande op med olivenolie ved høj varme. Smid dine pak choi på og lad dem stege i ca. 1 minut på hver side. Smag til med salt og limesaft.
Sammensætning
- Hak spidskål fint og kom det i en skål sammen med radisespirer, pak choi og lime. Anret sammen med ris, soyasauce og kylling. Drys evt. med sorte sesamfrø.