Tikka Masala med Hopballe overlår

Del på print
Print

Chicken tikka masala stammer fra Indien og er en af deres mest berømte retter. Det er en ret, man kan få i alle asiatiske lande, men bestemt også en ret som er stor i andre verdensdele.

Her kan du prøve Hopballes udgave udviklet i samarbejde med Emma Olsen.

Ingredienser til 4 personer

Yoghurtmarinade

1,5 dl. Græsk yoghurt (10%)
2 cm. Frisk ingefær, revet
3 fed Hvidløg, presset
1,5 spsk. Garam masala
2 tsk. Stødt spidskommen
1 tsk. Chiliflager
Salt og peber
Olie og smør til stegning

Sauce

1 Løg, finthakket
1 Hvidløg, presset
2 cm. Frisk ingefær, revet
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Spidskommen, stødt
3 tsk. Gurkemeje
1 dåse Kokosmælk
2 dåser Tomatpuré (280 g)
Salt & peber

Derudover

Ris
Naanbrød
Mandler, grodthakket
Frisk koriander

Tilberedning

Yoghurtmarinade

  1. Kom alle ingredienser til marinaden i en skål og bland det godt samme med kyllingen. Lade det trække tildækket på køl i en time.
  2. Varm en pande op med olie og én spsk. smør. Steg kyllingen på begge sider, så den får en sprød og brun skorpe, og skru derefter ned for varmen og lad kyllingen stege videre i ca. 5 min. Tag kyllingen af panden og lav nu saucen heri. Har du en dyb pande der kan gå i ovnen, så brug den. Hvis ikke, så bruger du bare en normal pande og hælder det hele i et ildfast fad til sidst.

Sauce

  1. Tør panden af med et stykke køkkenrulle efter marinaden, og varm nu panden op med olie. Sautér med løg og hvidløg.
  2. Tilsæt ingefær, gurkemeje, spidskommen, stødt koriander og garam masala og lad det kort blive svitset af, så det dufter i hele hytten.
  3. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk og lad det kort koge op til en sauce. Smag til med salt og peber.
  4. Placer kyllinge overlårene i saucen og steg i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader almindelig ovn, eller til kyllingen er gennemstegt og mør.

Anretning

  1. Anret med grofthakkede mandler og frisk koriander og servér med ris og naanbrød.