Tom Yum Gai
Print
Tom Yum Gai
Uhmmmnnn… en lækker suppe med masser af smag!
Duften i køkkenet når du koger suppe er det hele værd!
Denne suppe med lækker plukket Hopballe kylling indeholder masser af grønt og krydderurter.
Skøn skøn opskrift fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish!
Ingredienser 6 personer
1 | Hel Hopballe kylling 2-2,2 kg. |
2 liter | Vand |
2 stk. | Citrongræs |
5 skiver | Galangarod eller ingefær |
2 | Skalotteløg, delt i halve |
5 fed | Hvidløg |
5 stk. | Kaffirlimeblade |
2-3 spsk. | Thai chili paste |
4 spsk | Fishsauce |
4 | Lime, saften heraf |
Rød chili, efter smag | |
1 lille bundt | Korianderblade |
1 tsk. | sukker |
Grønsager til suppen
2 | Gulerødder, skåret i tynde strimler |
1 pakke | Sukkerærter, skåret i tynde strimler |
2 | Forårsløg, skåret i fine skiver |
200 g | Brune champignon, skåret i kvarte |
Tilberedning
- Fjern de yderste blade fra citrongræs og bank på dem med en ske, så alle aromaerne kan
komme ud. - Tilsæt citrongræs, skiver af galangarod, skalotteløg, hvidløg, kaffirlimeblade og chilipaste i en gryde.
- Tilsæt 2 liter vand og hele kyllingen. Kyllingen skal være helt dækket af vand.
- Lad det simre i en 1 time og 20 minutter under låg. Fjern urenheder fra suppen med en hulske
- Tag kyllingen op ad gryden og læg den i en skål, så den kan køle af.
- Si suppen og kassér løg, galangarod mm fra suppen.
- Pil derefter alt kyllingekødet fra kyllingen og tilsæt det i den rene suppe sammen med brune champignon.
- Smag suppen til med finthakket rød chili.
- Tilsæt limesaft og fishsauce. Lad suppen simre et par minutter. Suppen må ikke koge for
lang tid, da den ellers kan miste den friske smag fra limesaften. - Smag suppen til med salt og sukker.
- Anret strimler af gulerod og sukkerærter i skåle. Hæld den varme suppe over grøntsagerne og pynt med frisk koriander.
- Serveres evt. med lækkert brød.