Tomatrisotto med Hopballe kylling
Print
Tomatrisotto med Hopballe kylling
Her finder du den lækreste opskrift på en skøn risotto – naturligvis med Hopballe kylling.
Du kan lave den smagfulde ret på bare 50 min.
Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen
Ingredienser 4 personer
500 g | Hopballe Wokstrimler |
1 spsk | Smør til stegning |
1 | Løg, finthakket |
3 fed | Hvidløg, presset |
500 g | Risottoris |
2 dl | Hvidvin |
1/2 | Citron, saften herfra |
1 håndfuld | Frisk timian, finthakket |
1 | Dåse tomatpure (140g) |
1 | Dåse hakkede tomater |
1 L | Hopballe kyllingefond |
100 g | Parmesanost, friskrevet |
10 skiver | Soltørret tomat, finthakket |
150 g | Champignon |
Salt & Peber |
Toppings
Cherrytomater | |
Frisk timian | |
Friskrevet parmesan | |
Smørstegte champignons |
Tilberedning
- Kom tomatpuré og hakkede tomater i en skål og brug en stavblender til at blende det til en ensartet masse. Stil til side.
- Varm en stor gryde op med smør og sautér løg og hvidløg til de er klare og bløde.
- Tilsæt risottorisene, og lad dem stege med et par minutter imens du rører rundt.
- Hæld vinen i og lad halvdelen fordampe væk. Tilsæt nu citronsaft, frisk timian, de hakkede tomater og lidt af din kyllingefond.
- Lad risene simre under låg, og tilsæt løbende kyllingefond indtil der ikke er mere. Dette tager ca. 20-25 minutter. Det er vigtigt at du ofte rører i gryden, så risene ikke brænder på.
- Imens risottoen koger ind, steger du champignon på en pande i lidt smør, og lægger til side. Skær kyllingen i mindre stykker og steg så de soltørrede tomater samt kyllingen.
- Når risottoen er ved at være færdig, tilsætter du friskrevet parmesan (gem lidt til pynt) og smag til med salt og peber.
- Vend kylling, champignon (gem lidt til pynt) og soltørret tomat i gryden. Servér retten med det samme og top den med friske tomater, champignon, parmesan og timian.
Quicklinks
Kontakt
Hopballevej 56
7300 Jelling
Restaurant 75 85 32 56
Butik 75 85 32 38
Kontor 75 85 37 54
Slagteri 75 85 32 55
Hold dig opdateret