Tomatrisotto med Hopballe kylling

Del på print
Print

Tomatrisotto med Hopballe kylling

Her finder du den lækreste opskrift på en skøn risotto – naturligvis med Hopballe kylling.

Du kan lave den smagfulde ret på bare 50 min. 

Endnu en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Emma Olsen

 

 

Ingredienser 4 personer

400 g Hopballe Kyllingebryst
1 spsk Smør til stegning
1 Løg, finthakket
3 fed Hvidløg, presset
500 g Risottoris
2 dl Hvidvin
1/2 Citron, saften herfra
1 håndfuld Frisk timian, finthakket
1 Dåse tomatpure (140g)
1 Dåse hakkede tomater
1 L Hopballe kyllingefond
100 g Parmesanost, friskrevet
10 skiver Soltørret tomat, finthakket
150 g Champignon
Salt & Peber

Toppings

Cherrytomater
Frisk timian
Friskrevet parmesan
Smørstegte champignons

Tilberedning

  1. Kom tomatpuré og hakkede tomater i en skål og brug en stavblender til at blende det til en ensartet masse. Stil til side.
  2. Varm en stor gryde op med smør og sautér løg og hvidløg til de er klare og bløde.
  3. Tilsæt risottorisene, og lad dem stege med et par minutter imens du rører rundt.
  4. Hæld vinen i og lad halvdelen fordampe væk. Tilsæt nu citronsaft, frisk timian, de hakkede tomater og lidt af din kyllingefond.
  5. Lad risene simre under låg, og tilsæt løbende kyllingefond indtil der ikke er mere. Dette tager ca. 20-25 minutter. Det er vigtigt at du ofte rører i gryden, så risene ikke brænder på.
  6. Imens risottoen koger ind, steger du champignon på en pande i lidt smør. Læg dem til side og steg så de soltørrede tomater samt kyllingen.
  7. Når risottoen er ved at være færdig, tilsætter du friskrevet parmesan (gem lidt til pynt) og smag til med salt og peber.
  8. Vend kylling, champignon (gem lidt til pynt) og soltørret tomat i gryden. Servér retten med det samme og top den med friske tomater, champignon, parmesan og timian.