Trøffel kylling med pommes anna og rødvinsglace
Print
Trøffel kylling med pommes anna og rødvinsglace
Hopballe Mølles bud på en fantastisk middag til Nytårsaften.
Lækker kyllingebryst i en skøn forening med Pommes Anna og rødvinsglace.
Velbekomme og ønsker herfra om et skønt og lykkebringende nytår.
Ingredienser 4 personer
| 4 stk. | Hopballe Brystfilet 180-220 g |
| Salt & Peber | |
| 60 g | Blødt smør |
| 3 tsk. | Trøffelpasta |
| 1 kvist | Frisk rosmarin, finthakket |
| 2 kviste | Frisk timian, finthakket |
| 2 fed | Hvidløg, finthakket |
| 4 stk. | Kejserhatte, delt i halve |
Pommes Anna
| 700 g | Kartofler |
| 250 g | Knoldselleri |
| 100 g | Smør |
| 2 spsk. | Olivenolie |
| 5 fed | Hvidløg, finthakket |
| 2 | Løg, finthakket |
| 3 kviste | Rosmarin |
| 5 kviste | Timian |
Rødvinsglace
| 2 dl. | God hønsefond |
| 2 dl. | Rødvin |
| 3 kviste | Timian |
| 60 g | Koldt smør, skåret i tern |
| Evt. | Honning til at smage til med |
Pommes Anna
- Skyl og skræl knoldselleri med en kniv og skær dem i tynde skiver med et mandolinjern.
- Skyl og skrub kartoflerne og snit dem i tynde skiver med et mandolinjern.
- Skyl kartoffel og knoldselleri skiverne i en sigte og lad vandet dryppe af.
- Smelt smør i en gryde og tilsæt rosmarin, timian, olivenolie og hvidløg.
- Anret skiftevis kartofler og knoldselleri i en lille bradepande og fordel et tyndt lag smør
mellem hver lag. Krydr med salt og peber indimellem lagene. - Sæt fadet i ovnen ved 190 grader i 1 time.
Rødvinsglace
- Kog hønsefond og rødvin ind i en lille gryde, til ca. halvdelen. Tilsæt timianblade.
- Varm saucen op og pisk koldt smør i saucen under kraftig omrøring. Krydr med peber og
efter behov en smule salt. - Hvis saucen mangler en smule sødme, kan den tilsmages med lidt honning.
Kyllingebryst
- Bland smør, trøffelpasta, rosmarin, timian og hvidløg sammen i en skål.
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
- Fordel trøffelsmørret under skindet på kyllingebrysterne.
- Placér kyllingebrysterne i et ovnfast fad sammen med halverede kejserhatte. Hæld lidt
olivenolie udover kejserhattene og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200
grader i ca. 14-15 minutter. - Lad derefter kyllingebrystet hvile i 3-4 minutter, inden udskæring.
Servering: Anret et stykke pommes anna på en tallerken sammen med skiver af kyllingebryst,
kejserhatte og lidt rødvinsglace. Pynt med frisk timian.

