Trøffel kylling med pommes anna og rødvinsglace

Print

Trøffel kylling med pommes anna og rødvinsglace

Hopballe Mølles bud på en fantastisk middag til Nytårsaften.
Lækker kyllingebryst i en skøn forening med Pommes Anna og rødvinsglace.

Velbekomme og ønsker herfra om et skønt og lykkebringende nytår.

Ingredienser 4 personer

4 stk. Hopballe Brystfilet 180-220 g
Salt & Peber
60 g Blødt smør
3 tsk. Trøffelpasta
1 kvist Frisk rosmarin, finthakket
2 kviste Frisk timian, finthakket
2 fed Hvidløg, finthakket
4 stk. Kejserhatte, delt i halve

Pommes Anna

700 g Kartofler
250 g Knoldselleri
100 g Smør
2 spsk. Olivenolie
5 fed Hvidløg, finthakket
2 Løg, finthakket
3 kviste Rosmarin
5 kviste Timian

Rødvinsglace

2 dl. God hønsefond
2 dl. Rødvin
3 kviste Timian
60 g Koldt smør, skåret i tern
Evt. Honning til at smage til med

Pommes Anna

  1. Skyl og skræl knoldselleri med en kniv og skær dem i tynde skiver med et mandolinjern.
  2. Skyl og skrub kartoflerne og snit dem i tynde skiver med et mandolinjern.
  3. Skyl kartoffel og knoldselleri skiverne i en sigte og lad vandet dryppe af.
  4. Smelt smør i en gryde og tilsæt rosmarin, timian, olivenolie og hvidløg.
  5. Anret skiftevis kartofler og knoldselleri i en lille bradepande og fordel et tyndt lag smør
    mellem hver lag. Krydr med salt og peber indimellem lagene.
  6. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader i 1 time.

Rødvinsglace

  1. Kog hønsefond og rødvin ind i en lille gryde, til ca. halvdelen. Tilsæt timianblade.
  2. Varm saucen op og pisk koldt smør i saucen under kraftig omrøring. Krydr med peber og
    efter behov en smule salt.
  3. Hvis saucen mangler en smule sødme, kan den tilsmages med lidt honning.

Kyllingebryst

  1. Bland smør, trøffelpasta, rosmarin, timian og hvidløg sammen i en skål.
  2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
  3. Fordel trøffelsmørret under skindet på kyllingebrysterne.
  4. Placér kyllingebrysterne i et ovnfast fad sammen med halverede kejserhatte. Hæld lidt
    olivenolie udover kejserhattene og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200
    grader i ca. 14-15 minutter.
  5. Lad derefter kyllingebrystet hvile i 3-4 minutter, inden udskæring.

Servering: Anret et stykke pommes anna på en tallerken sammen med skiver af kyllingebryst,
kejserhatte og lidt rødvinsglace. Pynt med frisk timian.