Udbenede overlår med sprøde kartofler og salsa verde

Print

En hurtig, nem og super lækker middagsret!

Kødet fra lårprodukter er bare lækkert, uden tvivl! Det er saftigt og mørt og i denne opskrift serveret med en dejligt frisk grøn salsa.

Ingredienser 2 personer

2 stk. Udbenede overlår
2 fed Hvidløg, revet
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber

Kartofler

600 g Mellemstore kartofler
1 tsk. Bagepulver
3 kviste Rosmarin, bladene heraf
Salt og peber
3 spsk. Olivenolie

Salsa verde

2 kviste Mynte, bladene heraf
1 håndfuld Basilikum
1 håndfuld Persille
1 spsk. Dijonsennep
3 stk. Ansjoser
1 fed Hvidløg
8 spsk. Olivenolie
1 spsk. Rødvinseddike
1 lille Citron, saften heraf
2 tsk. Kapers
Salt og peber

Tilberedning

  1. Salsa verde: Skyl urterne, og slyng dem helt fri for vand. Blend alle ingredienserne til en lækker grøn dip og smag til med salt og peber. Sæt den derefter på køl indtil servering.
  2. Bland udbenede overlår med revet hvidløg, olivenolie og salt og peber, og sæt på køl indtil det skal steges.
  3. Skyl og rens kartoflerne. Skær dem i kvarte og kog dem i saltet vand med 1 tsk. bagepulver i ca. 10 minutter.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dryppe af i en sigte. Bland med olivenolie, rosmarinblade, salt og peber.
  5. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
  6. Imens steges kyllingen på medium varme i lidt olie i ca. 12-14 minutter på hver side, til den er gennemstegt og mør.
  7. Servér kyllingen med sprøde kartofler, salsa verde og eventuelt en grillet citron.