Cæsar salat med Hopballe Kylling

Print

Cæsar salat er uden tvivl en af de mest enkle salater, og samtidig klassisk og super lækker. En salat du aldrig går galt i byen med, hvis du lader de få ingredienser være af god kvalitet. 

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

 

Ingredienser 2 personer

1 Kyllingebryst 300g + fra Hopballe
3 Hjertesalat hoveder
1 stort Skalotteløg skåret i tynde skiver
2 store Skiver surdejsbrød
Salt & Peber
Olivenolie til stegning
50 g Parmesan i flager

Dressing

1 fed Hvidløg
2 spsk Citronsaft
2 Ansjoser
2 spsk Rødvinseddike
10 g Revet parmesan
50 g Kogt kartoffel
1 Æg
30 g Ristet brød
10 spsk God olivenolie

Tilberedning

  1. Steg et spejlæg. Sørg for at ægget for stegeskorpe, men lad blommen være blød i midten
  2. Blend hvidløg, citronsaft, ansjoser, revet parmesan, spejlæg, rødvinseddike og ristet brød. Blend derefter kartoffel og olivenolie kort med. Kartoflerne må ikke blendes med for lang tid, da dressingen kan blive “lang”. Smag til med salt og peber.
  3. Steg kyllingebrystet på skindsiden ca. 5 minutter på middelvarme indtil skindet er sprødt. Krydr med slat og peber. Vend det og lad det stege på den anden side ca. 16-17 minutter. Vend det lidt undervejs. Lad kyllingebrystet hvile 5 min. inden udskæring.
  4. Skær brødet ud i grove tern og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie på en pande sammen med fedtet fra kyllingen. Lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle og krydr surdejscroutonerne med salt.
  5. Skyl hjertesalaten og lad det dryppe godt af. Skær salaten ud i grove stykker og bland med fintskåret skalotteløg. Vend dressingen i salaten og krydr med slat og peber.
  6. Pynt salaten med skiver af kylling, surdejscroutoner og tynde skiver af parmesan.