Cæsar salat med Hopballe Kylling
Print
Cæsar salat er uden tvivl en af de mest enkle salater, og samtidig klassisk og super lækker. En salat du aldrig går galt i byen med, hvis du lader de få ingredienser være af god kvalitet.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 2 personer
1 | Kyllingebryst 300g + fra Hopballe |
3 | Hjertesalat hoveder |
1 stort | Skalotteløg skåret i tynde skiver |
2 store | Skiver surdejsbrød |
Salt & Peber | |
Olivenolie til stegning | |
50 g | Parmesan i flager |
Dressing
1 fed | Hvidløg |
2 spsk | Citronsaft |
2 | Ansjoser |
2 spsk | Rødvinseddike |
10 g | Revet parmesan |
50 g | Kogt kartoffel |
1 | Æg |
30 g | Ristet brød |
10 spsk | God olivenolie |
Tilberedning
- Steg et spejlæg. Sørg for at ægget for stegeskorpe, men lad blommen være blød i midten
- Blend hvidløg, citronsaft, ansjoser, revet parmesan, spejlæg, rødvinseddike og ristet brød. Blend derefter kartoffel og olivenolie kort med. Kartoflerne må ikke blendes med for lang tid, da dressingen kan blive “lang”. Smag til med salt og peber.
- Steg kyllingebrystet på skindsiden ca. 5 minutter på middelvarme indtil skindet er sprødt. Krydr med slat og peber. Vend det og lad det stege på den anden side ca. 16-17 minutter. Vend det lidt undervejs. Lad kyllingebrystet hvile 5 min. inden udskæring.
- Skær brødet ud i grove tern og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie på en pande sammen med fedtet fra kyllingen. Lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle og krydr surdejscroutonerne med salt.
- Skyl hjertesalaten og lad det dryppe godt af. Skær salaten ud i grove stykker og bland med fintskåret skalotteløg. Vend dressingen i salaten og krydr med slat og peber.
- Pynt salaten med skiver af kylling, surdejscroutoner og tynde skiver af parmesan.