Club sandwich salat med barbeque Hopballe kylling

Del på print
Print

Hopballes udbenede lår er nærmest et “must have” i enhver madplan. Lårkødet er det møreste stykke på kyllingen, og her marineret og anvendt i en lækker salat.

Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.

 

Ingredienser til 4 personer

Barbeque kylling

2 stk. Udbenede hele Hopballe lår
1/2 dl. Olie
1 dl. Ketchup
2 spsk. Soya
2 spsk. Æblecidereddike
2-3 spsk. Brun farin
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. Paprika
Salt & peber
Tabascosauce efter smag

Grønt

1/2 Agurk i skiver
10 Cherrytomater, i kvarte
1/2 Rødløg, i ringe
1 Avocado
200 g Romanie eller hjertesalat
Evt. et par skefulde feldsalat

Brødcroutoner

1/2 Brød, evt. Ciabatta eller Foccacia, i tern
Lidt olivenolie
Salt & peber

Sprød serrano

60 g Serrano

Karrydressing

1 dl. Creme fraiche
1 spsk. Mayonaise
1,5 spsk. Karry
Lidt stødt spidskommen
1 tsk. Sennep
Lidt citronsaft
Salt & peber

Tilberedning

Barbeque kylling

  1. Bland alle ingredienser sammen til en marinade, læg kyllingen i en pose sammen marinaden, og lad det trække i køleskabet et par timer, eller måske natten over.
  2. Læg kyllingen i et ildfast fad med skindsiden op, og steg i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 45-50 minutter.

Brødcroutoner

  1. Skær brødet i tern og kom dem på en bagepapir. Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber.
  2. Bag i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.

Sprød serrano

  1. Kom serrano på en bageplade med bagepapir og rist i ovnen i ca. 8 minutter ved 190 grader varmluft. Riv det herefter i mindre stykker.

Karrydressing

  1. Rør alle engredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Sammensætning

  1. Snit grøntsagerne og kom det på et stort fad. Skær kyllingen i skiver, og fordel kylling, sprød serrano og brød croutoner herpå. Server karrydressing ved siden af.