Club sandwich salat med barbeque Hopballe kylling
Print
Hopballes udbenede lår er nærmest et “must have” i enhver madplan. Lårkødet er det møreste stykke på kyllingen, og her marineret og anvendt i en lækker salat.
Denne skønne opskrift er fra vores samarbejdspartner Emma Olsen.
Ingredienser til 4 personer
Barbeque kylling
2 stk. | Udbenede hele Hopballe lår |
1/2 dl. | Olie |
1 dl. | Ketchup |
2 spsk. | Soya |
2 spsk. | Æblecidereddike |
2-3 spsk. | Brun farin |
1 tsk. | hvidløgspulver |
2 tsk. | Paprika |
Salt & peber | |
Tabascosauce efter smag |
Grønt
1/2 | Agurk i skiver |
10 | Cherrytomater, i kvarte |
1/2 | Rødløg, i ringe |
1 | Avocado |
200 g | Romanie eller hjertesalat |
Evt. et par skefulde feldsalat |
Brødcroutoner
1/2 | Brød, evt. Ciabatta eller Foccacia, i tern |
Lidt olivenolie | |
Salt & peber |
Sprød serrano
60 g | Serrano |
Karrydressing
1 dl. | Creme fraiche |
1 spsk. | Mayonaise |
1,5 spsk. | Karry |
Lidt stødt spidskommen | |
1 tsk. | Sennep |
Lidt citronsaft | |
Salt & peber |
Tilberedning
Barbeque kylling
- Bland alle ingredienser sammen til en marinade, læg kyllingen i en pose sammen marinaden, og lad det trække i køleskabet et par timer, eller måske natten over.
- Læg kyllingen i et ildfast fad med skindsiden op, og steg i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 45-50 minutter.
Brødcroutoner
- Skær brødet i tern og kom dem på en bagepapir. Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber.
- Bag i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Sprød serrano
- Kom serrano på en bageplade med bagepapir og rist i ovnen i ca. 8 minutter ved 190 grader varmluft. Riv det herefter i mindre stykker.
Karrydressing
- Rør alle engredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Sammensætning
- Snit grøntsagerne og kom det på et stort fad. Skær kyllingen i skiver, og fordel kylling, sprød serrano og brød croutoner herpå. Server karrydressing ved siden af.