Hopballes fyldte udbenede underlår i tomatsauce
Print
Smagen af Italien! Intet mindre!
Med udbenede underlår får du det møreste kød på kyllingen, og samtidig et lækkert stykke kød helt uden ben.
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 4 personer
4 | Udbenede underlår |
Kødsnor | |
320 g | Tørret pasta |
10-12 | Basilikum blade |
50 g | Parmesan - revet |
Fyld
45 g | Surdejsbrød - ristet |
1 bundt | Bredbladet persille |
1 stor | Portobello svamp |
4 fed | Hvidløg |
1 | Løg |
Tomatsauce
4 fes | Hvidløg - finthakket |
1 | Løg - finthakket |
1 dåse | Tomatpuré |
2 dåser | Flåede tomater |
1 dl. | Hvidvin |
½ dl. | Vand |
4 kviste | Timian |
2 | Laurbærblade |
1 knsp | Sukker |
Salt & Peber | |
2 spsk | Olivenolie |
Tilberedning
- Fyld: Blend portobellosvamp, hvidløg og løg til en finthakket masse. Sautér det på en pande i lidt olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber. Blend surdejsbrød og persille, og bland det herefter sammen med svampe-løgblandingen. Fyld de udbenede kyllingelår med fyldet, og bind dem stramt med en kødsnor. Brun kødet på alle sider i lidt olivenolie på en pande, og krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken og begynd på tomatsaucen.
- Tomatsauce: Sautér finthakket løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt tomatpuré og lad sautere med et par minutter. Tilsæt flåede tomater, hvidvin, vand, timian og laurbærblade. Hak de flåede tomater ud i mindre stykker med en ske. Krydr tomatsaucen med en knsp. sukker, salt og peber. Tilsæt de fyldte kyllingelår og lad simre i 50-60 minutter.
- Fjern snorene fra de fyldte lår, og læg dem tilbage i tomatsaucen
- Kog pastaen al dente og bland det med tomatsaucen. Server retten med frisk basilikum og friskrevet parmesan.