Hopballes fyldte udbenede underlår i tomatsauce

Del på print
Print

Smagen af Italien! Intet mindre!
Med udbenede underlår får du det møreste kød på kyllingen, og samtidig et lækkert stykke kød helt uden ben.

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Ingredienser 4 personer

4 Udbenede underlår
Kødsnor
320 g Tørret pasta
10-12 Basilikum blade
50 g Parmesan - revet

Fyld

45 g Surdejsbrød - ristet
1 bundt Bredbladet persille
1 stor Portobello svamp
4 fed Hvidløg
1 Løg

Tomatsauce

4 fes Hvidløg - finthakket
1 Løg - finthakket
1 dåse Tomatpuré
2 dåser Flåede tomater
1 dl. Hvidvin
½ dl. Vand
4 kviste Timian
2 Laurbærblade
1 knsp Sukker
Salt & Peber
2 spsk Olivenolie

Tilberedning

  1. Fyld: Blend portobellosvamp, hvidløg og løg til en finthakket masse. Sautér det på en pande i lidt olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber. Blend surdejsbrød og persille, og bland det herefter sammen med svampe-løgblandingen. Fyld de udbenede kyllingelår med fyldet, og bind dem stramt med en kødsnor. Brun kødet på alle sider i lidt olivenolie på en pande, og krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken og begynd på tomatsaucen.
  2. Tomatsauce: Sautér finthakket løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt tomatpuré og lad sautere med et  par minutter. Tilsæt flåede tomater, hvidvin, vand, timian og laurbærblade. Hak de flåede tomater ud i mindre stykker med en ske. Krydr tomatsaucen med en knsp. sukker, salt og peber. Tilsæt de fyldte kyllingelår og lad simre i 50-60 minutter.
  3. Fjern snorene fra de fyldte lår, og læg dem tilbage i tomatsaucen
  4. Kog pastaen al dente og bland det med tomatsaucen. Server retten med frisk basilikum og friskrevet parmesan.