Tacos med Hopballe Kylling
Print
Er du til mexicansk mad, så lad dig friste her! Vores udbenede lår er helt fantastiske – mørt og smagfuldt – Ummmnnn…
Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.
Ingredienser 4 personer
2 | Udbenede hele lår |
1 tsk | Stødt spidskommen |
1 tsk | Stødt koriander |
1 tsk | Chipotle chili |
1 tsk. | Hvidløgspulver |
Salt | |
1 lille bundt | koriander - hakkede |
2 | Avocado - skåret i fine skiver |
12-15 | Små majstortillas |
PYNT | Lime og koriander |
Tomatsalsa
350 g | Små cherrytomater |
1½ | Skalotteløg - finthakket |
½ | Lime - saften heraf |
½ spsk | God olivenolie |
½ | Chili - finthakket |
Salt & Peber |
Tilberedning
- Vend spidskommen, chipotle chili og hvidløgspulver sammen med kyllingen, og krydr det med salt. Lad det hvile på køl i 2-3 timer.
- Skær de små cherrytomater i kvarte og vend dem sammen med resten af ingredienserne til salsaen. Lad blandingen stå i 2-3 timer og smag til med salt og peber.
- Steg de udbenede lår i ovnen ved 190 grader i ca. 50 minutter.
- Lad kyllingen hvile i 5 minutter på en tallerken
- Steg majstortillas i ca. 30 sek på hver side på en varm pande i lidt olivenolie
- Skær kyllingen ud i tynde strimler og anret den på en majstortillas sammen med tomatsalsa og tynde skiver avocado
- Pynt med lidt flagesalt, koriander og frisk lime