Tacos med Hopballe Kylling

Print

Er du til mexicansk mad, så lad dig friste her! Vores udbenede lår er helt fantastiske – mørt og smagfuldt – Ummmnnn…

Her finder du en af de skønne opskrifter fra vores samarbejdspartner Ida fra Nordish.

Ingredienser 4 personer

2 Udbenede hele lår
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Chipotle chili
1 tsk. Hvidløgspulver
Salt
1 lille bundt koriander - hakkede
2 Avocado - skåret i fine skiver
12-15 Små majstortillas
PYNT Lime og koriander

Tomatsalsa

350 g Små cherrytomater
Skalotteløg - finthakket
½ Lime - saften heraf
½ spsk God olivenolie
½ Chili - finthakket
Salt & Peber

Tilberedning

  1. Vend spidskommen, chipotle chili og hvidløgspulver sammen med kyllingen, og krydr det med salt. Lad det hvile på køl i 2-3 timer. 
  2. Skær de små cherrytomater i kvarte og vend dem sammen med resten af ingredienserne til salsaen. Lad blandingen stå i 2-3 timer og smag til med salt og peber.
  3. Steg de udbenede lår i ovnen ved 190 grader i ca. 50 minutter.
  4. Lad kyllingen hvile i 5 minutter på en tallerken
  5. Steg majstortillas i ca. 30 sek på hver side på en varm pande i lidt olivenolie
  6. Skær kyllingen ud i tynde strimler og anret den på en majstortillas sammen med tomatsalsa og tynde skiver avocado
  7. Pynt med lidt flagesalt, koriander og frisk lime